Ik heb mij ingeschreven voor een opleiding en reeds betaald. Wegens omstandigheden kan ik niet deelnemen aan de opleiding. Kan ik mijn inschrijvingsgeld terugkrijgen?

Wanneer je 14 dagen voor de opstartdatum jouw inschrijving annuleert, ontvang je jouw inschrijvingsgeld 100% terug. Belangrijk is om jouw annulatie op e-mail te plaatsen naar de campus waar de opleiding doorgaat met vermelding van jouw rekeningnummer.

Eens de opleiding bijna of reeds opgestart is, gelden er bijzondere annulatievoorwaarden:

Opleiding met meer dan 36 uren:

Tijdelijke corona-maatregel :

Wanneer je ingeschreven bent voor een opleiding voor cursusjaar 2020-2021 kan je tot 1 dag vóór de opleiding annuleren en ontvang je jouw inschrijvingsgeld 100% terug.

  • Als de annulatie gebeurt op de startdag van de cursus of binnen de eerste vier weken van de cursus is 50 % van het inschrijvingsgeld verschuldigd.
  • Als de annulatie gebeurt na de eerste vier weken van de cursus is 100 % van het inschrijvingsgeld verschuldigd.

Opleiding met minder dan 36 uren:

*Wegens corona garanderen we tijdelijk en uitzonderlijk een 100%-switch garantie tot de dag voor de cursus van start gaat.*

  • Onze switch-garantie betekent dat wij samen met jou op zoek gaan naar de beste oplossing om van opleiding te switchen. Denk aan het volgen van de opleiding op een later moment, een volwaardig online alternatief, het sturen van een vervanger in jouw plaats, switchen naar een andere gelijkaardige opleiding … 
  • De switch-alternatieven die aan bod komen, zijn afhankelijk van het type opleiding die je volgt. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om praktijklessen digitaal mee te volgen. 
  • Switchen is mogelijk tot de dag voor de start. Opgelet, indien de cursus al gestart is gelden onze algemene voorwaarden.
  • Wil je gebruik maken van onze switch-garantie? Neem hiervoor contact op met ons support team (rode knop onderaan)
 1. Als de annulatie gebeurt tussen 14 en 8 kalenderdagen voor de start van de cursus is 50 % van het inschrijvingsgeld verschuldigd.
2. Bij annulatie vanaf 7 kalenderdagen voor de start van de cursus is 100 % van het inschrijvingsgeld verschuldigd.
3. Indien u een vervanger stuurt voor deze cursus, rekenen we geen annulatiekosten aan.
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0